Overslaan en naar de inhoud gaan

Zondagnamiddag stond er een streekduel op het programma. We trokken naar Wijgmaal voor de kortste verplaatsing van het seizoen. Voor deze wedstrijd kon coach Van Dessel weer beroep doen op Sekou Camara die er weer bij was na schorsing. Voor de thuisploeg was het Tim Boogaerts en Augusto Da Silva (allen wel bekend) die terugkeerden uit schorsing.

1e Helft

Het was Houtvenne die het scherpste aan de wedstrijd begon. Na slechts 2 minuten voetballen kwam Van Hoogten het 16 meter gebied binnen. Keeper Vanwelkenhuysen stopte hem foutief af en de scheidsrechter legde de bal op de stip. Het was Camara die zich achter de bal zette en de 0-1 binnentrapte. Na bijna een half uur spelen kon Jacobs een gemeten pass sturen naar Diedhiou ,die leek op weg naar een doelpunt. Keeper Vanwelkenhuysen bracht echter redding. In minuut 31 moest doelman Huygelberghs attent zijn bij een schot van Mertens. Eén minuut later bracht N'Zanga de bal voor de voet van Dewaet en die schoot de bal van buiten de 16-meter in het doel en zorgde zo voor de gelijkmaker.

2e Helft

Het was de thuisploeg die het beste uit de kleedkamer kwam. In het begin van de 2e helft moest Houtvenne-doelman Huygelberghs in actie komen voor een schot van Dewaet. In de 50e minuut veroverde Wijgmaal de bal op het middenveld en konden ze de bal via Mertens tot bij Dewaet brengen. Die bracht de bal voor het doel. Via Benamar ging hij naar Da Silva en het was hij die de 2-1 binnenschoof. Het was voorla Wijgmaal dat de bal had het 2e helft. Na een uur kwam Houtvenne nog eens met een kans. Jacobs kapte zijn eigen vrij en kon op doel schieten. Keeper Vanwelkenhuysen bracht redding. Het leek wel of de thuisploeg er na 70 minuten volledig doorzat. Terwijl Houtvenne nog wel even kon doorgaan. In minuut 80 zette de troepen van trainer Van Dessel goed druk. Wijgmaal verloor de bal en Diedhiou kon alleen op doel gaan. Die twijfelde niet en trapte de 2-2 tegen de netten. 4 minuten later maakte Kalonji een fout in het strafschopgebied. Weer was het Camara die zich achter de bal zette en de strafschop omzette tot een doelpunt en de uitploeg op een 2-3 voorsprong bracht. Houtvenne bleef doorgaan en onmiddellijk na de strafschop kon Asshali met een voorzet Van Hoogten bereiken die de 2-4 binnentikte.

Eindstand : 2-4

Opstelling Olympia Wijgmaal: Vanwelkenhuysen, De Keukeleere, Boogaerts, Alaerts, Bambi N'Zanga, Benamar (85' Ceusters), Augusto Da Silva,  Mertens (74' Kalonji), Robin, Dewaet, Masselis.

Opstelling KFC Houtvenne: Huygelberghs, El Attabi (63' Saka), Van Aerschot, Smolders, Durwael, Cannaerts (22' Troosters), Jacobs (71' Assalhi), Michiels, Camara, Van Hoogten, Diedhiou.

Gele kaarten: 43' Van Aerschot, 53' Alaerts, 76' Smolders, 85' Kalonji, 87' Saka.

Doelpunten: 4' Camara 0-1 pen., 32' Dewaet 1-1, 50' Da Silva 2-1, 79' Diedhiou 2-2, 83' Camara 2-3 pen., 85' Van Hoogten 2-4.

Afbeelding
Image
WIjgmaal - Houtvenne