Overslaan en naar de inhoud gaan

Voor KFC Houtvenne is het nieuwe seizoen vorige week van start gegaan. Al blijft het, in afwachting van de echte voorbereiding, bij een gezapig intermezzo, met korte sessies. Bovendien ligt er op sportief vlak nog werk op de planken om de vrijgekomen plaatsen op te vullen.

Eén van de blijvers is Stef Vervoort, al enkele jaren een vaste waarde in de kern van trainer Geert Van Dessel.  “Het doet deugd om opnieuw op het trainingsveld te staan”, geeft de flankspeler toe. “Al is het op dit moment vooral bezigheidstherapie. We hebben de voorbije maanden wel een individueel programma afgewerkt. Maar dat is helemaal iets anders dan een groepstraining.”

Nog tot volgende week wordt dit tempo aangehouden, om midden juli met de eigenlijke voorbereiding van start te gaan. “We hebben de voorbije maanden een individueel programma afgewerkt. Het zou niet goed zijn om er nu een intense periode van te maken. Ik vind deze aanpak heel geslaagd. Het is een ideale gelegenheid om weer in de routine te komen.”

Westerlo

Voor Houtvenne als club begint er straks een nieuwe periode. De groen-roden gaan intensief samenwerken met Westerlo, maar blijven actief onder hun eigen stamnummer. De thuiswedstrijden worden wel afgewerkt in ’t Kuipje. Voor Stef Vervoort een vertrouwde omgeving.

“Ik was vijf jaar toen ik bij Westerlo begon te voetballen”, blikt de verdediger terug op de beginperiode van zijn loopbaan. “Uiteindelijk heb ik er, tot mijn negentiende, alle jeugdreeksen doorlopen. Samen met de successen die de eerste ploeg in die periode verzamelde, waren dat unieke momenten. Dat we nu met Houtvenne onze thuiswedstrijden in Westerlo afwerken, is mooi om te kunnen meemaken. Al zal het een andere invulling krijgen.”

Kern

Houtvenne maakte vorig seizoen zijn debuut in tweede nationale. Meteen een hoogtepunt in de geschiedenis van de club. Al zullen de Houtvense supporters straks rekening moeten houden met verschillende nieuwe gezichten. “Er zijn diverse spelers vertrokken”, zegt Vervoort. “Dat betekent dat er gebouwd zal moeten worden. Maar onze trainer Geert Van Dessel heeft ervaring met dat soort zaken.”

Om het eerste deel af te sluiten speelt Houtvenne op dinsdag 22 juni vriendschappelijk op het veld van ASV Geel. Aftrap is om 19.30 uur.

Bron : HLN Foto : Tom GOYVAERTS

Afbeelding
Image
Stef Vervoort