Overslaan en naar de inhoud gaan

KFC Houtvenne boekt eerste overwinning op het veld van SK Pepingen Halle

KFC Houtvenne kon afgelopen weekend voor de eerste keer dit seizoen winnen. Wij blikken samen met Glenn Diedhiou terug op deze wedstrijd

Sterke 1e helft

Glenn Diedhiou : “We begonnen heel gretig aan de wedstrijd en hadden de tegenstander gedurende hele 45 minuten volledig onder controle.” De eerste kansen waren dan ook voor Houtvenne. Na een kwartier spelen ging Van Belle in de fout en kreeg de uitploeg een strafschop. “Het moment dat de penalty werd veroorzaakt kregen we de opportuniteit om voor te komen. Sekou (Camara) zette de penalty goed om en op die manier kwamen we op voorsprong.” Niet veel later volgde uiteindelijk de 0-2 van Diedhiou zelf: “Toen ik een paar minuten na de 0-1 de  0-2 binnentrapt dan weet je dat je met een goed gevoel de rust kunt ingaan. Bovendien was het ook men eerste officiële doelpunt voor KFC Houtvenne”

Gecontroleerde 2e helft

“Ook in het begin van de 2e helft vond ik ons het gretigste uit de kleedkamer komen. Naarmate dat de 2e helft vorderden verloren we vaker de bal waardoor de tegenstander terug in de wedstrijd kon komen. Uiteindelijk zonder succes want onze verdediging stond gedurende heel de wedstrijd zeer gefocust te spelen.” besluit Diedhiou. Houtvenne eindigden de wedstrijd wel met 10 na het 2e geel van Vervoort.

3 punten en cleansheet

Wat de 20-jarige aanvaller zeer positief vond aan deze wedstrijd is natuurlijk dat we de 3 punten hebben meegenomen naar Houtvenne maar ook dat we de wedstrijd geëindigd zijn met een cleansheet. Dit wilt zeggen dat Houtvenne op een volwassen manier de wedstrijd naar zich heeft toegetrokken.

Uit dit verslag kunnen we vaststellen dat Josterwijk gevochten heeft als leeuwen (of als pitbulls 😊 ). Komende zaterdag staat er de thuiswedstrijd tegen Berchem op het programma.                     

Afbeelding
Image
Glenn Diedhiou