Overslaan en naar de inhoud gaan

info en ligging

CLUBINFO

Naam: KFC Houtvenne

Stamnummer: 04481

Kleuren: Groen / Rood

Website: www.kfchoutvenne.be

Adres: Harmoniestraat 13 - 2230 Herselt

Telefoon: 016/69.86.86

GERECHTIGD CORRESPONDENT

Sofie Van Kerckhoven

016/695233

k.f.c.houtvenne@telenet.be


Kan een afbeelding zijn van 12 mensen, staande mensen en buitenshuis

Na een paar jaar in "De Vlaamsche Bond" gespeeld te hebben, is FC Houtvenne na de Tweede Wereldoorlog goed en wel geboren bij de Belgische Voetbalbond. Dat was in 1946 en het stamnummer 4481 werd aan FC Houtvenne toebedeeld.

Aanvankelijk bestonden er nog geen kleedkamers en zeker geen kantine en moesten de spelers zich gaan omkleden bij één of andere winkelier in het dorp.

Heel, heel langzaam groeide de club beetje bij beetje. eerst een kleedhok in betonnen platen, later iets groter, dan volgde een kantinneke en zelfs een tweede kleedkamer. Er werd een put geslagen en een stork aangesloten; men had zowaar stromend water. Tijdens de vriesperioden was daar wel een dag ontdooiingswerk aan voor gebruik maar de spelers konden zich wassen. Wie warm water wilde moest eerst een emmer water op het "duiveltje" zetten.

Ongeveer 20 jaar geleden werden de gronden voor aanleg van twee voetbalvelden aangekocht door de gemeente. Uniek in België want die gronden lagen en liggen nog op grondgebied van een andere gemeente, namelijk Herselt. KFC Houtvenne bouwde er een prachtige kantine op met een vijftal kleedkamers. Sportief heeft de ploeg van "Josterwaak" (de bijnaam van Houtvenne) altijd vertoefd in de onderste reeksen van Provincialen. Begrijpelijk voor een dorpje met 1500 inwoners.

Maar een jaar of tien terug kwam er verlichting rond het veld en dit trok betere spelers aan. Die zagen het best zitten om zaterdagavond te "sjotten", zo hadden ze de ganse zondag helemaal vrij. Sportief klom Houtvenne ineens door tot 1ste provinciale.

Waarna we een doorbraak naar de nationale reeksen konden afdwingen in het seizoen 2015/2016

Momenteel speelt de eerste ploeg van KFC Houtvenne in de 2de amateurs. 

Ondanks het feit dat de ploegen die op dit moment in een gewestelijke reeks spelen evenveel spelplezier beleven als in de provinciale reeksen, wensen zij ook hun niveau op te trekken door tegen (nog) betere ploegen een wedstrijd te (kunnen) spelen. 

De accommodatie van KFC Houtvenne staat op hoog niveau, mede omwille van de aanwezigheid van een kunstgrasveld dat trainingen/wedstrijden steeds toelaat.

Doorstroming van jeugdspelers naar een eerste ploeg in de amateurreeksen is geen sinecure maar toch is dat de club reeds een aantal keer gelukt.

Laten we verder gaan op dit elan !